Div. tilbehør Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
BBQ Sauce til ben eller koteletter. | |
Dressing. | |
Lizzi´s grill marinade. | |
Marinade. | |
Pesto | |
Remonce med marcipan | |
Sursød agurkesalat. | |
BBQ Sauce til ben eller koteletter. | |
(rækker til ben til 2 pers.) Ingredienser: 2- 2½ dl. Ketchup, 1 spsk. Farin, 1 tsk. koriander – 1 tsk. ingefær 1 tsk. allehånde, Et par dråber engelsk sovs. Det hele blandes sammen og smøres på kødet |
|
Ingredienser: 3 dele Olivenolie, 1 del Citron, 1½ tsk. Basilikum, 1 tsk. Oregano, 1 tsk. Hvidløg, Urtesalt. |
|
Kokkens bedste kryddersmør. | |
Ingredienser: 100 gr. smør blandes med 2 tsk. estragon, 2 tsk. timian, 2 tsk. oregano, ½ tsk. smør og lidt friskkværnet peber. Lad det stå i køleskabet 2 timer. Smager rigtigt godt til en god steak eller hakkedreng. |
|
Ingredienser: 2 dl. olie, 4 fed hakkede hvidløg, 1-2 hakkede løg, 2 tsk. hakket ingefær, ½ dl. østerssauce, 2 spsk. soja, saft af 1 lime frugt. Det hele røres sammen og hældes over alt fra hjortebøffer til kylling. |
|
Lizzi´s superlækre karrysalat. | |
Ingredienser: 100gr. mayonnaise Smages til med: 1½ tsk. karry, ½ tsk. sukker og ¼ tsk. salt Blandes med: 1½ dl stift pisket fløde I denne blanding kommes 4 hårdkogte æg i tern Hele blandingen røres forsigtigt igennem |
|
Marinade. | |
Ingredienser: 1½ dl. Hvidvinseddike, 175 g. sukker koges op, ½ dl. olie, 2 spsk. hakket persille, 1½ spsk. hakket estragon, ¾ spsk. salt, ½ tsk. peber, smages til med honning. |
|
Marinerede valnødder til ost. (4 pers) | |
Ingredienser: 200 gr. valnøddekerner koges op og koger 1½ minut. Hældes i en sigte og drypper af. Marinade: ½ glas honning, 3 dl kraftig rødvin, ½ pakke brun farin, 1 stang vanille Det hele koges op og koges i 5 min. Nødderne tilsættes og det koger for svag varme i yderligere 30 min. tilsæt 3 dl porsesnaps og lad trække til næste dag. Smager godt med italiensk pecorino eller spansk machego ost. |
|
|
|
Ingredienser: 2 store bundter basilikum, 1 bdt. persille, 2-3 fed revne hvidløg, 3 dl jomfruolivenolie, 3 spsk. revet parmesan, 2 spsk. Pinjekerner Alle ingredienser, undtagen pinjekerner, kommes i blender og blendes til en ensartet masse i ca. 1 min. +/- Til sidst tilsættes pinjekerner og der blendes igen kort. Skal smages til med lidt Meldon Seasalt |
|
Ingredienser: 100 gr. Sukker, 100 gr. Smør, 100 gr. Marcipan Det hele røres sammen til en blød creme. Bruges i kringler og festboller/fastelavnsboller |
|
Sursød agurkesalat. | |
Ingredienser:Der anvendes: giver ca. 3,5 dl1 1/4 dl eddike, 125 gram sukker, 1 tsk. salt , 3 spsk. vand, 1 lille løg, skåret i små tern, 1 lille gulerod, skåret i små tern, 1 mellemstor agurk, skåret i små tern, friske korianderblade.Fremgangsmåde: 1: Giv eddike, sukker, salt og vand et opkog i en gryde (ca. 1 minut). Bland løg, gulerødder og agurk i en skål og hæld lagen over så det hele er dækket. 2: Smag til med sukker, salt eller eddike, for at afbalancere smagen. Ønsker man en stærk agurkesalat, tilsættes en chili, skåret i fine skiver - eller lidt chilipasta. Drys med hakkede korianderblade. |
|
Ingredienser:
|
|
|