Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Div. tilbehør

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

BBQ Sauce til ben eller koteletter.
Dressing.

Kokkens bedste kryddersmør.

Lizzi´s grill marinade.

Lizzi´s superlækre karrysalat.

Marinade.

Marinerede valnødder til ost. (4 pers)

Pesto
Remonce med marcipan
Sursød agurkesalat.
 
 
BBQ Sauce til ben eller koteletter.

pdf format

(rækker til ben til 2 pers.) 

Ingredienser:

2- 2½ dl. Ketchup, 1 spsk. Farin, 1 tsk. koriander – 1 tsk. ingefær 1 tsk. allehånde, Et par dråber engelsk sovs. 

Det hele blandes sammen og smøres på kødet

 

Dressing.

pdf format

Ingredienser:

3 dele Olivenolie, 1 del Citron, 1½ tsk. Basilikum, 1 tsk. Oregano, 1 tsk. Hvidløg, Urtesalt.

   
Kokkens bedste kryddersmør.

pdf format

Ingredienser:

100 gr. smør blandes med 2 tsk. estragon, 2 tsk. timian, 2 tsk. oregano, ½ tsk. smør og lidt friskkværnet peber.  

Lad det stå i køleskabet 2 timer.  

Smager rigtigt godt til en god steak eller hakkedreng.

 

Lizzi´s grill marinade.

pdf format

Ingredienser:

2 dl. olie, 4 fed hakkede hvidløg, 1-2 hakkede løg, 2 tsk. hakket ingefær, ½ dl. østerssauce, 2 spsk. soja, saft af 1 lime frugt.  

Det hele røres sammen og hældes over alt fra hjortebøffer til kylling.

 
Lizzi´s superlækre karrysalat.

pdf format

Ingredienser:

100gr. mayonnaise

Smages til med:

1½ tsk. karry, ½ tsk. sukker og ¼ tsk. salt

Blandes med:

1½ dl stift pisket fløde

I denne blanding kommes 4 hårdkogte æg i tern

Hele blandingen røres forsigtigt igennem

 
Marinade.

pdf format

Ingredienser:

1½ dl. Hvidvinseddike, 175 g. sukker koges op, ½ dl. olie, 2 spsk. hakket persille, 1½ spsk. hakket estragon, ¾ spsk. salt, ½ tsk. peber, smages til med honning.

 
Marinerede valnødder til ost. (4 pers)

pdf format

Ingredienser:

200 gr. valnøddekerner koges op og koger 1½ minut.

Hældes i en sigte og drypper af. 

Marinade:

½ glas honning, 3 dl kraftig rødvin, ½ pakke brun farin, 1 stang vanille

Det hele koges op og koges i 5 min.  

Nødderne tilsættes og det koger for svag varme i yderligere 30 min. tilsæt 3 dl porsesnaps og lad trække til næste dag. 

Smager godt med italiensk pecorino eller spansk machego ost.

 

Pesto

pdf format

Ingredienser:

2 store bundter basilikum, 1 bdt. persille, 2-3 fed revne hvidløg, 3 dl jomfruolivenolie, 3 spsk. revet parmesan, 2 spsk. Pinjekerner 

Alle ingredienser, undtagen pinjekerner, kommes i blender og blendes til en ensartet masse i ca. 1 min. +/- Til sidst tilsættes pinjekerner og der blendes igen kort. 

Skal smages til med lidt Meldon Seasalt

 

Remonce med marcipan

pdf format

Ingredienser:

100 gr. Sukker, 100 gr. Smør, 100 gr. Marcipan 

Det hele røres sammen til en blød creme.

Bruges i kringler og festboller/fastelavnsboller

 
Sursød agurkesalat.

pdf format

Ingredienser:

Der anvendes: giver ca. 3,5 dl

1 1/4 dl eddike, 125 gram sukker, 1 tsk. salt , 3 spsk. vand, 1 lille løg, skåret i små tern, 1 lille gulerod, skåret i små tern, 1 mellemstor agurk, skåret i små tern, friske korianderblade.

Fremgangsmåde:

1: Giv eddike, sukker, salt og vand et opkog i en gryde (ca. 1 minut). Bland løg, gulerødder og agurk i en skål og hæld lagen over så det hele er dækket.

2: Smag til med sukker, salt eller eddike, for at afbalancere smagen.

Ønsker man en stærk agurkesalat, tilsættes en chili, skåret i fine skiver - eller lidt chilipasta.

Drys med hakkede korianderblade.

 
 

pdf format

Ingredienser: