Falaffel og bulgur. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Falaffelkugler. | |
Fallaffelkugler med Tahindressing. | |
Ingredienser: 450 gr. bulgur, saften af 1 lime, saften af 1 citron, 15-25 gr. Revet ingefær, ½ spsk. Salt, 1 drys peber, 1 l. vand, 50 gr. smør. Serveres med Bulgur i lime. Bulguren blandes med limesaft og citronsaft, ingefær, salt og peber og blandes i en gryde. Kogende vand hældes over, smørret røres i og låg på. Lad det trække i 20-30 min og smages til med salt og peber. |
|
Tilbered bulgur som du plejer eller efter anvisning på pakken. Skær en squash i små tern, 3 chili i tynde skiver, 3 tomater i små stykker, 1 løg gerne rødløg i små tern, ½-1 dl rosiner efter smag. Efter hvad salaten skal spises til, kan man krydre med hvidløg – eller bulguren kan tilberedes med saft af lime, citron, karry, paprika eller hvad man lige synes. Når bulguren er helt kold, blandes salaten og serveres med creme fraiche dressing. |
|
Ingredienser: ½ kg. kikærter, 1 tsk. koriander , 3 tsk. spidskommen, 1 spsk. salt, 1 tsk. sort peber, 6-10 fed hvidløg, 2 store løg, 1 stort bundt persille, 4-5 spsk. hvedemel. 500 gr. Kikærter udblødes i min. 8 timer, de udblødte ærter blendes med: Alle ingredienser tilsættes og blendes rigtig godt sammen og der tilsættes evt. lidt vand. Konsistensen skal være som fas frikadellefars. Opvarm kugler på størrelse med Valnødder til de er gyldne. |
|
Ingredienser: 200 gr. Kikærter udblødes i min. 8 timer, de udblødte ærter blendes med: 2 stilke bladselleri, 1 løg, 4 fed hvidløg, 3/4 tsk. knust spidskommen, 1/2 tsk. gurkemeje, 1/2 tsk. cayenne peber, 1 tsk. salt, 1-2 spsk. mel Det hele blendes rigtig godt sammen og der tilsættes evt. lidt vand. Konsistensen skal være som fast frikadellefars. Opvarm kugler på størrelse med Valnødder til de er gyldne. Serveres med strimlet salat, løg, agurk, peberfrugt og tomater Dressing: 2 dl Yoghurt Naturel, 2 Spsk. Tahin (Ristede og knuste Sesamfrø bl. med vand), ½ budt finthakket persille, saften af ½ citron, lidt cayenne peber, ½ tsk. knust spidskommen |
|
Ingredienser: Kalkun gryde: 700 gr. kalkun i tern, ½ dl olivenolie, 300 gr. hvidkål i store tern, 300 gr. gulerødder i grove stykker, 100 gr. peberfrugt i store tern, 300 gr. squash i grove tern, 1-2 hele stænger kanel, 1-2 hele stjerneanis, 2 fed hakkede hvidløg, 25-50 gr. farin efter smag, 400 gr. flåede tomater, ½ spsk. soja, ½ dl. vand, 1 tsk. salt, ¼ tsk. peber, 1 tsk. chili. Bulgur: 450 gr. bulgur, saften af 1 lime, saften af 1 citron, 15-25 gr. revet ingefær, ½ spsk. salt, 1 drys peber, 1 l. vand, 50 gr. smør. Brun de hele stykker kalkun eller kylling i olien på alle sider i en gryde, og tag dem op. Kom gulerødder, hvidkål, peberfrugt, squash, kanel, stjerneanis, hvidløg og farin i gryden og vend det godt sammen. Kom kalkunkødet tilbage i gryden og tilsæt tomater, soya og vand. Bring det i kog og lad koge i ca. 30 min. Smag til med salt, peber og chili. Tag kødet op og lad det hvile i ca. 15 min. Før det skæres i skiver.
Serveres med Bulgur i lime. Bulguren blandes med limesaft og citronsaft, ingefær, salt og peber og blandes i en gryde. Kogende vand hældes over, smørret røres i og låg på. Lad det trække i 20-30 min og smages til med salt og peber. |
|
Ingredienser:
|
|
|