Råvildt. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Dyrekølle grydestegt. | |
Ingredienser: 1½ kg hjortekølle u/ben, 2½ dl kogende vand, 2 gulerødder i tern, 1 laurbærblad, 2 hakkede løg, 10 peberkorn, 1 dl rødvin, 3 dl piskefløde, 50 g ribsgelé, 500 g champignon, 200 g bacon i skiver Køllen gnides med salt og peber. Brunes i en gryde sammen med 2-3 skiver bacon. Vand, gulerødder, laurbær, løg og peberkorn tilsættes. Småkoger under låg i ca. 90 minutter. Kødet vendes jævnligt og den sidste halve time tilsættes vinen. Stegeskyen sies, fløde tilsættes hvorefter der smages til med salt, peber og ribsgelé inden sovsen jævnes. Kødet skæres ud i ½ cm tykke skiver og pyntes med bacon i terninger ristet sammen med champignon. Serveres med smørstegte kartofler og kogte grønsager eller årstidens salat |
|
Ingredienser: 6 stk. Hjortemedaljoner krydres med salt og peber og brunes i olie i ca. 2½ minut på hver side på en meget varm pande. Tag dem af og hold dem varme. 1 løg i ½ skiver svitses i lidt smør på panden, ½ bakke champignoner i skiver steges til de akkurat er bløde. 1 dl. hvidvin tilsættes sammen med 1 dl. hjorte eller oksebouillon og 1 spsk. tomatkoncentrat, 1 spsk. hakket persille og 1 tsk. dijonsennep. Kog sovsen lidt ind – kan evt. jævnes lidt - og smages til med salt og peber. Serveres med kartofler, gulerødder i stave og broccoli og sukkerærter |
|
|