Til top

Mor Lizzi´s opskrifter.

Weber mad.

Der vil hele tiden komme nye opskrifter til.

De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet.  Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her.

Farsbrød med majs og tzatziki.

Helstegt kylling i Weber grill, indirekte.
Kylling med Tortillachips.

Nachos på Weber.

 

Farsbrød med majs og tzatziki.

pdf format

Ingredienser:

500 gr. hakket oksekød blandes med 1 lille dåse majs, 1-2 finthakkede løg, 4 fed hvidløg, 1 æg, 1 dl. mælk, 2-3 spsk. mel salt og peber.  

Det hele æltes sammen til et brød og pakkes godt ind i bacon.

”Brødet” lægges i et ildfast fad og sættes ovenpå på risten og på indirekte varme i ca. 50 – 60 min. 

Underst i grillen sættes et fad med skivede kartofler, 1-2 finthakkede løg, 2 fed hvidløg og 1 flaske Maizena fløde krydres med salt og peber. 

Hertil serveres tzatziki:

Græsk yoghurt der er rørt op med 2 fed hakkede hvidløg og en agurk hvor kernerne er skrabet ud med en ske og skåret i tern. (for at undgå en vandet tzatziki deles agurken og udhules med en ske.

De 2 halve agurker deles igen på langs 2-4 gange, afhængig af hvor store stykker man ønsker)

 

Helstegt kylling i Weber grill, indirekte.

pdf format

Ingredienser:

1 stor kylling ca. 1800 gr., 1 citron, 3 kviste timian, 2 spsk. olivenolie, 2 fed hvidløg.

Kryddersmør:

100 gr. smør, 3 tynde skiver parmaskinke, revet citronskal, 1 fed hvidløg, timian, salt og peber.

Bland fintsnittet parmaskinke og de øvrige ingredienser i det bløde smør, rør blandingen til en ensartet pasta.

Gnid kyllingen med salt indvendigt. Med en finger løsnes skindet på brystet, så der opstår en lomme.

Kryddersmørret fyldes ind i lommerne og fordeles jævnt over hele brystet. Kyllingen fyldes med citronskiver og timiankviste. Herefter pensles kyllingen udvendigt med olivenolie tilsat presset hvidløg. Snit to dybe ridser i hvert lår og gnid det evt. overskydende kryddersmør ned i ridserne. Lårene bindes sammen med bomuldssnor.

Kyllingen skal stilles i stegeholderen eller lægges direkte på risten og steger indirekte til den har den rette kerne temperatur.

Tilbehør.

Grillede peberfrugter uden skind skåret i strimler, med grillede grønne asparges og grillede gulerødder, grillede hvidløg, hældte olivenolie over + salt og peber.

 

Kylling med Tortillachips.

pdf format

Ingredienser:

2-3 kyllingebryster krydres med salt og peber.

1 pose Tortillachips knuses og blandes med

chili (ikke for meget) paprika, tørret basilikum, frisk timian og ost (½ mozzarella og ½ cheddar)

Blandingen smøres over kyllingebrysterne og dryppes med smeltet smør

Sættes i grillen 20 – 25 min. til de er møre og ”skorpen” sprød

 

Nachos på Weber.

pdf format

Ingredienser:

1 pose Tortillachips drysses i en ovnfast bakke/alubakke

Salsa dip kommes ovenpå

Revet ost ½ cheddar og ½ mozzarella drysses henover 

Sættes på indirekte varme i ca. 20 min. til osten er smeltet.

 

 

pdf format

Ingredienser: