Weber mad. Der vil hele tiden komme nye opskrifter til. De kan evt. udskrives i pdf. format når jeg får dem lavet. Kræver dog Adobe Reader, hent gratis her. |
|
Helstegt kylling i Weber grill, indirekte. | |
Kylling med Tortillachips. | |
Ingredienser: 500 gr. hakket oksekød blandes med 1 lille dåse majs, 1-2 finthakkede løg, 4 fed hvidløg, 1 æg, 1 dl. mælk, 2-3 spsk. mel salt og peber. Det hele æltes sammen til et brød og pakkes godt ind i bacon. ”Brødet” lægges i et ildfast fad og sættes ovenpå på risten og på indirekte varme i ca. 50 – 60 min. Underst i grillen sættes et fad med skivede kartofler, 1-2 finthakkede løg, 2 fed hvidløg og 1 flaske Maizena fløde krydres med salt og peber. Hertil serveres tzatziki: Græsk yoghurt der er rørt op med 2 fed hakkede hvidløg og en agurk hvor kernerne er skrabet ud med en ske og skåret i tern. (for at undgå en vandet tzatziki deles agurken og udhules med en ske. De 2 halve agurker deles igen på langs 2-4 gange, afhængig af hvor store stykker man ønsker) |
|
Ingredienser: 1 stor kylling ca. 1800 gr., 1 citron, 3 kviste timian, 2 spsk. olivenolie, 2 fed hvidløg. Kryddersmør: 100 gr. smør, 3 tynde skiver parmaskinke, revet citronskal, 1 fed hvidløg, timian, salt og peber. Bland fintsnittet parmaskinke og de øvrige ingredienser i det bløde smør, rør blandingen til en ensartet pasta. Gnid kyllingen med salt indvendigt. Med en finger løsnes skindet på brystet, så der opstår en lomme. Kryddersmørret fyldes ind i lommerne og fordeles jævnt over hele brystet. Kyllingen fyldes med citronskiver og timiankviste. Herefter pensles kyllingen udvendigt med olivenolie tilsat presset hvidløg. Snit to dybe ridser i hvert lår og gnid det evt. overskydende kryddersmør ned i ridserne. Lårene bindes sammen med bomuldssnor. Kyllingen skal stilles i stegeholderen eller lægges direkte på risten og steger indirekte til den har den rette kerne temperatur. Tilbehør. Grillede peberfrugter uden skind skåret i strimler, med grillede grønne asparges og grillede gulerødder, grillede hvidløg, hældte olivenolie over + salt og peber. |
|
Ingredienser: 2-3 kyllingebryster krydres med salt og peber. 1 pose Tortillachips knuses og blandes med chili (ikke for meget) paprika, tørret basilikum, frisk timian og ost (½ mozzarella og ½ cheddar) Blandingen smøres over kyllingebrysterne og dryppes med smeltet smør Sættes i grillen 20 – 25 min. til de er møre og ”skorpen” sprød |
|
Ingredienser: 1 pose Tortillachips drysses i en ovnfast bakke/alubakke Salsa dip kommes ovenpå Revet ost ½ cheddar og ½ mozzarella drysses henover Sættes på indirekte varme i ca. 20 min. til osten er smeltet. |
|
|
pdf format |
Ingredienser: | |
|